Siemens Gamesa overtager fabrik med 2000 ansatte

Mandag morgen er Siemens Gamesas overtagelse af dele af det kriseramte tyske selskab Senvion faldet på plads

Udgivet:22. oktober 2019, 12.06

Læsetid:1 minut

Siemens Gamesa vokser i Tyskland med overtagelsen af udvalgte dele fra Senvion. Foto: PR-foto

Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør
Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør| +45 96 26 37 16 | bri@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 2003. Blev redaktør på Herning-redaktionen i 2022 og har tidligere været en årrække på avisens erhvervsredaktion
Se flere artikler af Brian Kjær Andersen

4 år siden

Vindmøller Vindmøllekoncernen Siemens Gamesa, der har en stor afdeling i Brande, har styrket sig markant i Europa.

Det sker med et opkøb af dele af vindmølleselskabet Senvion i Tyskland, oplyser Simenes Gamesa i en pressemeddelelse mandag morgen. Forhandlingerne har stået på i flere uger, da Senvion er erklæret insolvent og har forsøgt at sælge ud af dele af virksomheden for at sikre sin overlevelse.

Nu ligger det fast, at en stor luns overgår til Siemens Gamesa, som blandt andet overtager en tysk vingefabrik med 2000 ansatte. Overtagelsen omhandler udvalgte aktiviteter inden for europæiske landmøller - blandt andet serviceaftaler - og prisen for handlen er 200 millioner euro svarende til cirka 1,5 milliarder kroner.

- Denne transaktion er et vigtigt skridt fremad for Siemens Gamesa, udtaler Siemens Gamesas topchef, Markus Tacke, i pressemeddelelsen.

Fyringsrunde i Danmark

Det er uklart, hvad opkøbet får af betydning for Siemens Gamesas aktiviteter i Danmark. Lige nu foregår der forhandlinger om en forestående fyringsrunde af op mod 600 medarbejdere i Danmark, hvoraf omkring 350 fyringer vil ske i Brande. Siemens Gamesa kommunikationsdirektør Frederikke Tømmergaard har dog tidligere afvist over for Herning Folkeblad, at denne fyringsrunde har noget med Senvion-aftalen at gøre.

- Der er ingen kobling mellem de to ting. Der er samtaler med Senvion - som der altid er, når en af de mindre operatører er i knibe - men ingen aftaler. De to ting har intet med hinanden at gøre, sagde hun.