Morgendagens midtjyske stjerner på tour: Gæster Bakkehuset til september

Ni unge, midtjyske bands tager på tur rundt i regionen som en del af det populære koncept »Frekvens Tour«. På trods af corona kunne de unge arrangører i 2020 melde syv ud af turnéens ni koncerter udsolgte, og nu åbner årets tilmelding

22. april 2021, 04.47

Sidste år deltog det lokale band »Heave« i Frekvens Tour. Lige nu søges der nye deltagere til årets udgave. Foto: PR-foto

KULTUR Frekvens Tour 2020 blev en kæmpe succes, og når touren vender tilbage i 2021, må man formode, at musikerne, publikum og spillestederne er mere klar til musikken end nogensinde før.

Frekvens Tour er målrettet midtjyske bands og musikere i alderen 15-25 år, der skriver sin egen musik, og som er klar til at blive guidet på vejen til de større midtjyske scener. Det hele kulminerer, når de udvalgte bands i efteråret 2021 tager på turné rundt til ni spillesteder i regionen - første koncert er i Bakkehuset i Ikast 9. septemer.

Klædes på til branchen

Udover at få muligheden for at spille på de større, regionale scener deltager de udvalgte bands og musikere i en række workshops, som ikke blot hjælper dem med at udvikle deres musik og scene optræden, men også klæder dem godt på til at forstå musikbranchens helt specielle dynamikker. Det er altså ikke kun scenen, man forbereder dem på; de coaches også i markedsføring, økonomi, teknik og god lyd til livekoncerter.

Vigtigere end nogensinde

Frekvens Tour 2020 var også præget af coronavirus. Publikum måtte sidde ned, bære mundbind og øl i baren kunne ikke købes efter 22.00. Men ingen af delene kunne sætte en stopper for den elektriske stemning, hvor man tydeligt kunne mærke, hvordan en underlig tom sommer havde sat sine spor. Frekvens Tour 2021 bliver nok ikke mindre elektrisk. Når touren skydes i gang den 9. september, må man formode, at de unge for alvor hungrer efter musik, fest og hinanden.

En investering i fremtiden

Konceptet er ikke kun med til at skabe givende arrangementer for regionens unge. Frekvens Tour er også med til at støtte og udvikle de unge musikalske talenter i nærområdet ved at give dem muligheden for at komme ud og spille i professionelle rammer.

Spillestedsleder i Bakkehuset i Ikast, Mette Petrea Brøndum, mener, at Frekvens Tour er en givtig og nødvendig investering i den musikalske fremtid for regionen:

- Frekvens Tour var i 2020 en stor succes. Vi giver lokale bands og musikere de bedste muligheder or at udvikle sig og jeg synes det er vigtigt, at Ikast-Brande er på banen, så vi kan vise hvilke dygtige og supermusikalske unge mennesker vi har. Vi skal udvikle den næste generation af musikere, der kommer til at stå på vores scener og levere god livemusik til vores publikum, siger hun i en pressemeddelelse.

Ansøgningsrunden åbner d. 26. april og lukker d. 31. maj