Advicer.dk

Annoncørbetalt indhold

Gode råd til et flot trægulv

Trætte slidte trægulv er triste at se på. Det er heldigvis nemt at slibe dit eget trægulv selv. Det er et stort og tidskrævende arbejde at give dit trægulv nyt liv, men det færdige resultat er er alt besværet værd. Selve slibearbejdet er faktisk ikke det vigtigste. Nøglen til et flot trægulv, der skinner ligger i klargøringen af gulvet. Brug derfor god tid på at forberede gulvet til slibning. Så får du også det bedste resultat til sidst.

Gør dit gulv klar til gulvafslibning.

Før du påbegynder selve slibearbejdet skal gulvet vaskes og renses i dybden. Sørg for at få evt. skidt, spartelmasse og limrester fjernet – også helt ned i sprækkerne. Når gulvet er helt klargjort til gulvafslibning er det vigtigt at du sørger for at søm og gulvbrædder ikke stikker op ødelægger din gulvslibning.

Nu kan du begynde at slibe dit trægulv. Her anbefales det at starte med alle kanter og hjørner. Sørg for at komme helt ud i kanterne og langs væggen. Du kan evt. beskytte din vægt mod sliberen med noget kraftigt pap.

Systematisk slibning af overflader

Når alle kanter og hjørner af dit trægulv har fået en grundig tur er det til at gå i gang med de store gulvflader. Her er det vigtigt at gå systematisk værk og så du får en jævn gulvafslibning over hele gulvet. På den måde undgår du også spor efter slibningen.

Det kræver stor tålmodighed og struktur at slibe gulvet og du skal forberede dig på mange ture frem og tilbage over gulvet før at gulvet står som nyt igen. Vær opmærksom på at, hvis dit gulv ikke er lakeret bør du bruge et grovere stykke slibepapir til din gulvafslibning.

Undgå støv i hele huset

Det er ikke nogen hemmelighed at gulvafslibning af trægulve frigiver en masse støv. Hvis du vil forhindre støv i hele huset bør du tage din forholdsregler. En lukket dør er slet ikke nok til at forhindre støv i hele huset. Det anbefales derfor at dække godt af med plast.