Advicer.dk

Annoncørbetalt indhold

Søgemaskineoptimering – sådan får du flere besøgende på din hjemmeside

Søgemaskineoptimering forkortes SEO og er praksissen om at få flere organiske besøg på en hjemmeside. I denne artikel kan du læse, hvordan du kommer godt i gang.

Hjemmesider gennem søgemaskiners øjne

Det første skridt i at opnå bedre placeringer på søgemaskiner som Google, er at forstå algoritme bagved. En af de faktorer som spiller ind, når en søgemaskine vurderer en hjemmeside, er brugeradfærd. Hvor længe bliver besøgende på siden? Er de besøgende engagerede i det indhold der eksisterer på siden? Ved at skabe indhold der er relevant og interessant for dine brugere, kan du både vinde søgemaskinernes og besøgendes gunst. Når du laver nyt indhold, så huske at spørge dig selv – vil mine besøgende finde dette interessant?

Når du har styr på, hvilket indholdet, er det tid til at dykke ned i det tekniske. Når søgemaskiner analyserer indholdet på en hjemmeside, vurderes styrken af indholdet. Her er lidt tips, til at hjælpe dig på vej:

  • Der bør være præcis en H1 overskrift per underside.
  • Title tags & meta descriptions er den titel og beskrivelse der fremgår på søgemaskinerne. Lav gode og beskrivende title tags & meta descriptions, der anvender relevante søgeord.
  • Billeder er stadig svære for søgemaskiner at forstå. Hjælp dem på vej ved at udarbejde alt-tekster til billeder.
  • Hold hjemmesiden ren. Sider uden indhold og 404-fejlsider er skadende for din hjemmeside.

Se hvad konkurrerende hjemmesider gør

Der er ingen skam i at hente inspiration hos konkurrerende hjemmesider, som gør det godt. Se hvilket indhold de bruger til at tiltrække besøgende. Du kan også analysere dem med et SEO-værktøj som f.eks. Ahrefs, for at få en bedre indsigt i, hvilke metoder der anvendes.

Få hjælp til søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering er en videnskab i sig selv og kan godt virke uoverskueligt. Derfor kan det være en god ide at enten købe sig til arbejdet, eller få rådgivning til søgemaskineoptimering af en professionel. Der findes mange ressourcer til at uddanne sig selv på emnet, og som udgangspunkt kan de dygtigste folk i branchen findes med en Google søgning.