Annoncørbetalt indhold

Hvordan ved jeg, om mine bremseklodser er slidte?

Dette indhold er sponsoreret

Oplever du, at din bil føles eller reagerer anderledes, når du træder på bremse, kan det være et tegn på, at der er problemer med dine bremser. I denne artikel finder du et lille udpluk af de mest gængse tegn på, at dine bremseklodser er slidte.

1. Larmer dine bremser?

Er der en skurrende lyd fra dine bremser, kan der være flere grunde til dette. Det kan bl.a. være forårsaget af fugt. Viser det sig, at det er tilfældet, bør du prøve at bremse et par gange. Når du har gjort dette, skulle lyden gerne forsvinde.

Hvis den ikke gør det, er det ikke rust, der er skyld i, at dine bremser larmer. I stedet kan det være forårsaget af, at enten din bremseskive eller bremseklodser er slidt. Hvis det er grunden til det, er der ikke andet for, end at besøge et værksted .

Har du lagt mærke til, at dine bremser hviner, kan det betyde tre ting. Det kan skyldes, at du ikke kører nok, at de er blevet kørt for hårdt, eller at der er en fejl med bremseklodsen. Hviner dine bremser, er det vigtigt, at du ikke tøver med at besøge et værksted. Du kan finde nye bremseklodser fra bildeleshop.dk.

2. Trækker din bil skævt?

Oplever du, at din bil trækker til den ene side, når du bremser, kan det være forårsaget af flere ting. Som regel er det dog et tegn på, at dine bremser er slidte i den ene side, så de ikke trykker så hårdt, som i den anden side.

Dette kan få det til at føles som om, at din bil sejler, når du bremser. Det er dog ikke altid, at det er slidte klodser, der er skyld i det. Det kan også skyldes, at det hydrauliske system, der har til opgave at styre bremsekaliberen, ikke fungerer som det skal.

3. Vibrerer bremsepedalen under bremsning?

Når du træder ned på din bremsepedal, må du ikke kunne mærke, at den vibrerer. Hvis du kan mærke det, kan det være et tegn på, at dine klodser er slidte, og derfor har svært ved at holde kontakten med bremseskiven.

Oplever du, at dette sker, når du bremser, er det vigtigt, at du får bestilt en tid hurtigst muligt. Det er nemlig farligt at køre rundt i en bil med slidte bremseklodser, da det i værste fald kan betyde, at det ikke vil være muligt at bremse hårdt op.