Juleeventyr.com

Sådan dækker du op til frokosten med ægte påskestemning

Fuglene begynder at synge, der kommer knopper på træerne og påskeliljerne begynder at vokse op af jorden. Det er de klassiske tegn på, at foråret er kommet og påsken står nær. Påsken er for mange en glædelig tid, hvor familien samles om påskefrokost og hjemmet bliver dekoreret med påskepynt i flotte forårsfarver. I denne artikel vil vi give dig inspiration til, hvordan du kan gøre dit hjem påskeklar og dække op til den perfekte påskefrokost.

Klassisk påskepynt eller pastelfarver

Påskepynt er kendetegnet ved påskeæg, kyllinger, harer og lyse farver. Går du efter den klassiske stil, vil det typisk være de gule nuancer, der dominerer, og som er suppleret med andre, sprudlende farver. Går du efter et moderne look, er påskepynt i pastelfarver et oplagt valg. Dette skaber den hyggelige stemningen, uden der kommer alt for meget knald på farvepaletten.

Kreativitet med påskepynt

Mange vælger at tage en gren fra en troldhassel ind i stuen ved påsketid. Denne er perfekt til at hænge små påskeæg og diverse påskefigurer i. Derved kommer der lidt pynt op i højden, som skaber et godt, gennemført tema.

Når påskebordet skal dækkes op, skal der naturligvis nogle flotte servietter med påskepynt til, og naturligvis også en påskedug. Levende lys er altid med til at puste til hyggestemningen, så overvej at placere nogle fyrfadsstager med en sødt påskeprint på bordet. Den klassiske blomst på påskebordet er naturligvis påskeliljen. Du kan vælge at lave kreative bordkort, hvor du påsætter kortene på vinglassene med klemmer med flotte påskemotiver. Dette giver lige prikken over i'et og får borddækningen til at fremstå en anelse mere formel.

Du kan også lave dine egne påskedekorationer ved hjælp af små kyllinger, dunede ællinger, en lille fletkurv og lidt halm. Placer nogle påskeæg rundt omkring i kurven, eller nogle harefigurer. Pynt også gerne vinduerne med påskefigurer i form af harer, fugle, æg eller andet, der minder om påske og forår.