Tjek.laan.dk

Annoncørbetalt indhold

Bliv klar til din første bil

Dette indhold er sponsoreret

Står du og skal til at købe din første bil? Så kender du muligvis til en følelse af forvirring og overvældelse af alle de mange ting du skal tage stilling til og undersøge. Det kan pludselig virker meget mere besværligt at blive bilejer, end det egentlig er. Derfor kan du med denne artikel få lidt hjælp til, hvordan du kan komme godt i fra start. En bil kan være dyr, og det er de færreste der har råd til at betale bilen kontant og med det samme. Der findes en lang række udbydere af billån, som du med fordel kan undersøge nærmere. Find de bedste billån på Tjek-laan.dk/billaan og så er du allerede godt på vej, til at eje din første bil.

Find bilen

Første skridt på vej mod at eje din egen bil, er at finde den bil du vil købe. Find ud af hvad du vil have for en bil, hvor stor den skal være, og hvilket ekstraudstyr du har brug for. Herefter er det tid til at prøvekøre et par biler, så du har en god ide om hvordan hver enkelt bil er for dig at køre i. Når du har prøvekørt et par bilen, skal du til at vælge hvilken bil du så gerne vil købe. Det kan være svært, og måske er du splittet mellem 2 forskellige biler. Hvis du er i tvivl mellem et par biler, kan du med fordel kigge på hvor økonomisk bilen er. Måske kører den ene længere på literen? Du kan også kigge på serviceaftaler og sikkerhedsudstyr, samt ekstra udstyr. Det kan nogle gange betale sig at købe en lidt dyrere bil, hvis sikkerhedsudstyret og serviceaftalen på bilen er betydeligt bedre, end på den billigere bil du har øje på.

Få overblik over økonomien

Når du har valgt din bil og aftalen er underskrevet, er det tid til at få et overblik over de nye udgifter en bil fører med sig. Der er en række afgifter, såsom ejerafgift, C02-afgift, vægtafgift osv., som du bør planlægge som en aktiv post i dit budget. Derudover er bilen muligvis tilknyttet en serviceaftale, som også koster en lille sum. Bilen bør også forsikres, og du bør overveje om den skal forsikres yderligere, i tilfælde af, at bilen lånes ud. Sidst men ikke mindst bør du lave en fast post i budgettet til benzin. Medmindre bilen er eldrevet, kommer den ikke så langt uden benzin, og du bør derfor indregne en fast post til benzin hver måned. Tjek også om du kan få et godt udbytte af at have en kort til en bonusordning på en tankstation, så du kan bruge det kort, hver gang du tanker.

Pas og plej din bil

Når der er styr på økonomien og bilen er købt, er det tid til at nyde din nye ejendom. Der er intet bedre end følelsen af at køre en ny og lækker bil, og den er en lille smule bedre, når man ved at bilen er ens egen. Pas på din bil, så sparer du penge på service og slipper for mange dyre reparationer på den. Vask hellere bilen selv, i stedet for at køre den i vaskehal, det er både billigere, og lakken ridses ikke af de stive børster i vaskehallen. Ligesom med så meget andet, kan en bil holde langt længere tid, hvis den passes, plejes og holdes ved lige.