Gaudium.dk

Annoncørbetalt indhold

En travl tid med god mad

December er ofte en meget travl tid for fleste. Vi farer rundt og køber gaver i alle byens butikker. Fredag og lørdag er booket med diverse aftaler, og søndag går med at have tømmermænd og udspilet mave, efter lidt for mange snaps og lidt for meget god mad. Og når vi bedst tror, at vi kan smide os på sofaen og nyde julefreden efter jul, så begynder planlægningen af en storslået nytårsaften, med endnu mere god mad og serpentiner i lange baner. I artiklen herunder kan du læse, hvordan du kan bruge mere tid på at nyde højtiden, end at skulle stresse over det næste arrangement.

Den årlige tradition

Hvad er julen uden én, men også gerne flere, julefrokoster? Vi elsker at holde julefrokoster i Danmark, og har afholdt dem siden 1940’erne. De foregår i selskab med familien, og er for mange den helt store familiefest, hvor alt fra onkler til oldeforældre og børnebørn mødes om den røde juledug, hvor flæskestegen og medisteren står. Julefrokosterne er ikke kun tilegnet familien, mange mødes også med venner og veninder. Måske håndboldklubben afholder den årlige julefrokost, eller arbejdspladsen har inviteret til stor fest.

Gør det nemmere

Generelt lever vi i en travl tid, og julen er ingen undtagelse. Måske du er træt af at stresse over indkøb, og over om stegen nu bliver for tør eller endnu værre, om flæskesværene bliver bløde. Måske du har glemt at tage anden op af fryseren, og din sovs klumper. Det ville mildest talt være en katastrofe. Så hvorfor ikke bestille julefrokost ud af huset? På denne måde behøver du ikke, at bruge tid på at kigge tilbudsaviser eller køre fra butik til butik, fordi andre måske var ude at købe rødkålen før dig. Det vil også kunne give dig mere tid til bare at være nærværende. Du vil være fri for at stå i køkkenet det meste af dagen, imens dine gæster sidder om bordet og griner over årets oplevelser.

Nytårsmenuen

Kort efter jul kommer nytår. Og som vi bedst lige troede, at vi var færdig med at handle stort ind, og bruge flere timer i køkkenet på den helt perfekte menu, så skal vi igang igen. Modsat julemenuen, der ofte består af det samme år efter år, så må menuen til nytår gerne være noget andet, end den sidste år. Måske du har fået svært ved at finde på nye rette. Hvorfor så ikke vælge den samme løsning, som til jul og bestil nytårsmenu ud af huset? Så er du fri for at skulle bruge timer på at sidde ved computeren og sammensætte menuen. Det vil give dig tid til at slappe af mellem jul og nytår, så du er helt klar til at tage hul på et nyt år.