boligportal.dk

Annoncørbetalt indhold

Sådan forbereder du dig på den søde studietid

Dette indhold er sponsoreret

Har du søgt ind på drømmeuddannelsen på en af hovedstadens institutioner, er det tid til at forberede sig på det søde studieliv, du har i vente og det nye liv i storbyen.

Hvordan vælger man området, man skal bo i?

Det kan være lidt som at skulle flytte til udlandet, når man skal flytte til København. Der er bare et andet tempo, en anden energi og en masse andre muligheder i en by som København. Også prislejet er et andet end de fleste andre steder - til den høje side. Det kan derfor være en fordel at udforske studieboliger i Valby, hvor du både får et dejligt område med god infrastruktur og til en mere overskuelig pris end for eksempel på Frederiksberg eller København K.

Start med en tur derover, hvor du går rundt og mærker stemningen og ser om det er et sted, du kan se dig selv bo og får en fornemmelse af, hvem der bor der, og hvordan det føles at være der. Kan du allerede nu se, at budgettet vil blive for stramt med en lejlighed, er der også mulighed for at leje værelser i Valby.

Skal man bo alene eller i bofællesskab?

Det er meget en temperaments sag, om man vil bo alene eller sammen med andre. Når man flytter til en ny by, kan det være meget rart at have nogen at komme hjem til og dele hverdagen med, men samtidig kan det også være rart at have et sted, hvor man kan trække sig tilbage fra alle de nye indtryk. Det kommer også an på, hvor meget man har lyst til at betale, og hvor villig man er til at tage transport. Hvis man bosætter sig udenfor byen, kan man bedre finde en mulighed, man selv kan betale, men det vil stadig oftest være dyrt, og det er ikke sjovt at sidde i et for stramt budget. Det er også vigtigt, at man har tid til at studere og at tage del i det sociale på studiet.

Det kan derfor være en fordel at finde et værelse et sted med en eller flere roommates, og så er det bare vigtigt at sikre, at I har samme forventninger til det sociale, madlavning, rengøring, fester og oprydning. Hvis du finder nogle, som du er på bølgelængde med, kan det blive en kæmpe gave at bo sammen med andre, selv hvis du er introvert. Spil med åbne kort, og så skal du nok finde en god løsning.

Få et studiejob

Et studiejob er en oplagt måde, hvorpå du kan lære nye mennesker at kende, som kan hjælpe dig med at falde godt til i den nye by. Der er dog rift om jobsene, så det er en god idé at gøre dig umage med ansøgningen og holde godt øje på for eksempel diverse Facebook-grupper, hvor man hurtigt kan finde ud af, om en virksomhed mangler arbejdskraft. Rigtig mange studerende ønsker også et studiejob, der har relevans for deres uddannelser, men disse jobs hænger dog ikke på træerne, hvorfor det er en god idé, hvis du ikke er alt for kritisk. Når det er sagt, skal du dog heller ikke gå og være ked af det over dit job, hvorfor det er vigtigt, at du mærker efter, om du virkelig er den rette kandidat, hvis du kommer til jobsamtale. Noget andet, du skal være opmærksom på, er, om du har tiden til at få et job, da det er tidskrævende at være studerende og farligt at presse sig selv for hårdt. Hvis det endelig sker, at du synes, at du har for meget på din tallerken med et studiejob, kan du også spørge din nye chef, om der måske er mulighed for at få færre timer, så studietiden ikke bliver hårdere end højst nødvendigt.