Dinero.dk

Annoncørbetalt indhold

Ting du skal have styr på i foreningen

Dette indhold er sponsoreret.

Sidder du i bestyrelsen for din lokale forening, eller har du blot meldt sig til at stå for regnskabet? Det kan også være, at du overvejer at starte en ny, men har brug for økonomisk vejledning til processen. Uanset hvad grunden måtte være, kan du læse denne lille artikel og blive klogere på, hvad der skal være styr på i forbindelse med foreningslivet. Det er nemlig mere omfattende, end du måske lige går og tror. Der er mange poster, der skal udfyldes, og der er mange opgaver, der skal udføres.

Der skal være styr på pengene

Selvom det godt kan være lidt irriterende, så er det bare vigtigt, at der er styr på pengene. Der er sikkert en masse medlemmer, som betaler kontingent - det skal prissættes rigtigt, så det hverken er for dyrt eller for billigt at være medlem. Der skal føres regnskab på, hvad pengene går til, og hvordan de skal bruges. Hvis det lyder helt uoverskueligt, er det faktisk muligt at få et gratis regnskabsprogram til forening. Det kan hjælper kassereren en lille smule, og så kan der komme mere tid til det, som det hele handler om - nemlig aktivitet og fællesskab. Det vil være en stor lettelse for foreningen, hvis der bare er styr på det.

En god formand

Du må virkelig ikke undervurdere, hvor meget en god formand betyder for en forening. Det er altså deltagerne, som er med til at bestemme, om formanden gør det godt. Hvis du ikke er tilfreds med formanden i din nuværende forening, skal du gøre noget ved det. Hvis du overvejer at starte en, er det en god ide at finde en meget kompetent person - det kunne jo være dig selv. En formand skal tage mange vigtigt beslutninger, men samtidig er det vigtigt, at formanden kan være jordnær. Det giver en bedre dynamik i foreningen, hvis formanden er på talefod med alle og gerne vil engagere sig. Hvis du tænker, at det lyder som noget for dig, then ‘go for it’.

Frivillige

Hvis du ikke selv skal være ‘medlem’ af foreningen, kan du overveje at melde dig som frivillig. Det er hverdagens helte, som får foreningslivet til at fungere. Uden dem ville der ikke være nogen foreninger. Så hvis du bare går med den mindste tanke om at blive frivillig, er det bare med at gøre det.

Forhåbentlig er du blevet en smule klogere på, hvad det indebære at drive en forening eller være frivillig. Måske du nu ved lidt mere om de poster, som er nødvendige for at en forening kan løbe rundt. Det kan være et stort maskineri og i mange tilfælde er det ildsjælene, som bliver de helt afgørende.