Lead Supply

Annoncørbetalt indhold

Forbrugslån: Hvornår, hvem og hvordan

Trods nye love og regler indenfor området, er forbrugslån ikke nødvendigvis den billigste lånemulighed du kan finde. Det forbliver muligvis således, da der for udlåneren ofte er en stor risiko forbundet med at låne ud til forbrug. Det kan være tilfældet at du har et særligt godt forhold til din bank, og derfor kan få lov at låne til forbrug, men ofte er bankerne lige så dyre som andre udbydere i sektoren.

Hvornår bør man tage et forbrugslån?

Du vil altid kunne finde nogen der er modstandere af at optage forbrugslån. Som udgangspunkt bør man jo altid spare op og ikke stifte for meget gæld for tidligt, men der vil uundgåeligt opstå tidspunkter, hvor man får behov for at låne penge. Hvis du normalvis har styr på din økonomi, og danner dig et fornuft overblik over dine muligheder, og er indforstået med konsekvenserne og omkostningerne af et forbrugslån, så kan det være en måde at skaffe noget likviditet på. Som udgangspunkt bør man dog aldrig låne mere end højest nødvendigt og aldrig låne mere end ens privatøkonomi kan bære. Derudover bør man selvsagt, altid gå efter det billigste lån muligt. Her bør du holde øje med de årlige omkostninger i procent (ÅOP), da denne afspejler hvor meget du skal betale årligt for at have et givent lån.

Hvem udbyder forbrugslån?

Du kan finde mange udbydere af forbrugslån på nettet, hvor en del virksomheder udelukkende eksisterer for at låne penge ud. Nogle af dem er meget dyre, mens andre konkurrerer meget godt med banker og andre lånemuligheder. Derudover er der selvfølgelig også mulighed for at tage et forbrugslån i banken. Det er også muligt at låne direkte i flere forskellige butikker, både fysiske og online, så er det dog ikke et direkte kontantlån du får udbetalt, men et lån til køb af produkter i butikken. Det kan være i form af “køb-på-afbetaling”, “køb-nu-betal-senere” “rentefri lån” og lignende, men uanset hvad det bliver kaldt så vil det stadig, økonomisk talt, fremstå som et forbrugslån.

Indhent flere lånetilbud online

Det tager ikke ret lang tid at udarbejde en låneansøgning online, og du har som regel et tilbud inden for en time når du søger om et forbrugslån. Men selv om en ansøgning kun tager 5-10 minutter at lave, så kan det alligevel løbe op hvis du gerne vil sammenligne flere låneudbydere og have flere tilbud, så du kan vælge det bedste. Tiden brugt er dog godt givet ud, da der kan være væsentlige forskelle i både pris og vilkår for lånet. Sørg derfor at læse lånetilbuddene igennem og ophold dem mod hinanden. Der findes flere oversigter over lån, hvor du kan se hvilke potentielle låneudbydere der er til at dække lige netop dine behov. Hvis du finder alle de ting frem du skal bruge som typisk er:

  • NemID
  • Årsopgørelse
  • De seneste tre lønsedler

Så har du det du skal bruge til de fleste ansøgninger, og så går det nemt og hurtigt at udfylde dem.