herligthjem.dk

Annoncørbetalt indhold

Alt du skal vide om sengegavle

Dette indhold er sponsoreret.

Et godt sengemiljø kan gøre underværker for din søvn og hvile af kroppen, så du får mere energi og overskud til hverdagens mange gøremål. Mange vælger dog at nedprioritere deres seng, da de ikke kender til de mange fordele og muligheder, der er, når det kommer til at skabe et godt sovemiljø, som hurtigt vil gøre sengen til det bedste sted i hjemmet at opholde sig.

Du behøver dog ikke nødvendigvis at investere i en ny seng. Du kan måske blot nøjes med at supplere din nuværende seng med en sengegavl, der besidder en lang række fordele og muligheder, som du kan blive klogere på her.

Pas på krop og hjem

En sengegavl tilføjer ikke kun et præg af luksus til soveværelset. Den kan også skabe den støtte, din ryg har brug for, når du eksempelvis læser eller ser et afsnit af din yndlingsserie før sengetid.

En sengegavl kan derudover forbedre din søvnkvalitet, da den sørger for, at hovedpuden bliver, hvor den skal, hvis du eksempelvis har en tendens til at sove uroligt om natten.

Sidst men ikke mindst forebygger en sengegavl slidtage på væggen, da tapetet bag sengen nemt kan slides af hovedpudens eller hårets gnidninger mod væggen. En sengegavl er dermed en stor hjælp, hvis du ønsker at passe godt på din krop og dit hjem.

Et væld af muligheder

Man kan idag få sengegavle med forskellige funktioner i et væld af forskellige designs, der øger chancen for at finde den løsning, der passer præcis til dine behov og stilmæssige præferencer.

Elsker du fx en overdådig indretningsstil og at føle dig som en kongelig, når du går i seng og står op? Så er det muligt at finde en sengegavl med en god polstring i et dekorativt design, der er oplagt til romantikeren, som ikke ønsker et minimalistisk soveværelse men derimod et rum, der emmer af luksus og selvforkælelse.

Hvis du omvendt foretrækker at supplere sengen med et mere simpelt og klassisk valg uden unødvendige detaljer med en mindre polstring, kan du selvfølgelig også dette.

Det er derudover muligt at finde sengegavle i forskellige former og farver, så du er garanteret at finde en gavl, der imødekommer dine forventninger.

Montering og placering

Selv hvis man ikke er den skarpeste skrue, når det kommer til indretning og at begå sig med en boremaskine, er det en relativ simpel opgave at montere en sengegavl. For nogle sengegavle skal blot placeres og sættes i spænd bagved sengens hovedgærde og kræver derfor ikke, at man finder værktøjskassen frem.

Det er dog vigtigt, at du alligevel sørger for at være opmærksom, når du placerer sengegavlen, så den flugter med sengen, hvis du ønsker et symmetrisk sengeområde. Derfor er det også vigtigt, at du er sikker på, at sengegavlen og sengen besidder den samme bredde.

Andre sengegavle skal dog monteres til væggen bag sengens hovedgærde eller madrassen med de tilhørende vægbeslag, der følger med sengegavlen. Det er typisk en hurtig opgave, du dog eventuelt kan få hjælp til, hvis du ikke har mod på at gøre det på egen hånd.

Underværker for indretningen

Nogle mennesker vælger blot at investere i en sengegavl af indretningsmæssige årsager. For med en sengegavl er det muligt at understrege den allerede eksisterende indretningsstil.

Du kan dog også tilføje en kontrast til stilen. Dette vil bidrage med et personligt præg og en følelse af hjemlighed til rummet, der er vigtig, når du skal sove. Disse kontraster kan du opnå ved at blande forskellige stilarter. Eksempelvis kunne du vælge en romantisk sengegavl med dekorative detaljer som fløjl og måske en kraftig farve til et rum, der er mere minimalistisk i sit udtryk.

Mulighederne er mange, og valget er dit, da du selvfølgelig i sidste ende skal vælge den sengegavl, som du kan lide og ønsker til dit hjem.

Vedligeholdelse af din sengegavl

Du har højst sandsynligt hørt dette råd fra dine forældre, da du var barn, men ikke desto mindre er det vigtigt, at du ikke køber noget, som du ikke tror, du kan vedligeholde. Det kan således være en god idé at vælge en sengegavl, der hellere er lidt for mørk end lidt for lys, da det er sværere at se, om sengegavlen er beskidt, hvis den har en mørkere farve.

Når det kommer til vedligeholdelse af sengegavlen, kan du ugentligt støvsuge hovedgærdet og pletrense den med en fugtig klud, når behovet skulle melde sig. Det er derudover vigtigt, at du følger den renseanvisning, der er på sengegavlen, så du kan få glæde af din sengegavl i mange år frem.

Forhåbentlig er du nu blevet lidt klogere på sengegavle og er klædt på til selv at finde den rette for dig. Det er vigtigt at huske på, at der ikke findes rigtige og forkerte valg, så længe du finder en sengegavl, som kan skabe glæde for øjet og kroppen efter en lang dag, hvor du længes efter en følelse af luksus og komfort.