VidaXL.dk

Annoncørbetalt indhold

Sådan forvandler du din have til et smukt og afslappende sted

Dette indhold er sponsoreret

Haven er et dejligt sted at opholde sig, især når vejret er godt. Det kan dog være svært at få det optimale ud af sin have, hvis den ikke er indrettet med tanke for både æstetik og funktion. Derfor kan du med fordel tage lidt tid af til at planlægge en have, som både ser smuk ud, og som gør det muligt for dig at slappe af.

En indbydende have

For at skabe en indbydende have, er det vigtigt, at man tænker over, hvilke elementer man vil prioritere. Først og fremmest er det vigtigt, at man har et sted, hvor man kan sidde og nyde haven. Hos VidaXL har de et stort udvalg af møbler, både lounge- og mere klassiske møbler.

Udover møbler er det også vigtigt at have nogle planter, som giver liv til haven. Dette kan være alt fra buske, træer og blomsterbede til krukker med forskellige planter. Endelig kan belysning i haven give en hyggelig atmosfære i de sene aftentimer.

Skab en drømmehave med lav vedligeholdelse

For at skabe en have, der er let at vedligeholde, bør du overveje, hvilke planter der passer bedst til både klimaet og havens jordtype. Det er vigtigt at finde planter, som ikke kræver for meget pleje. Desuden bør du overveje, om du ønsker en græsplæne eller et ukrudtsfrit miljø. Græsplæner kræver ofte mere pleje end andre typer af haver, men giver et flot udseende.

Du bør også overveje, om du ønsker blomsterbede i din have, disse kræver ofte lidt mere pleje end andre dele af haven, men de kan give en smuk farvepalet til haven.

Havestilhed – skab en beroligende atmosfære i haven

For at skabe en beroligende atmosfære i haven, er det vigtigt, at man tænker over, hvilke elementer der skal være tilstede, og hvilke elementer der skal pakkes væk. En naturligt beplantet have med træer og blomster giver både ro, dyreliv, skygge og sætter rammen for et afslappende miljø. Haven kræver dog også pleje, og det er derfor vigtigt at have et redskabsskur til redskaber, græsslåmaskine og dertilhørende, så diverse redskaber ikke forstyrrer øjet, når man opholder sig i haven.

Alt i alt er havestilhed et god sted for ro og refleksion, hvorfor det er vigtigt at tage hånd om havens æstetiske udtryk, men også den funktionelle del af havens indretning.

Du kan forvandle din have til et smukt og afslappende sted ved blot at implementere nogle få ting som behagelige møbler, et redskabsskur, og hvad du ellers forestiller dig i drømmehaven.