Lendme.dk

Annoncørbetalt indhold

Sådan finder du tilbud på billige forbrugslån

Med over 60 banker og långivere i Danmark, har du som forbruger rigtigt mange steder at dreje hen, når du er på udkig efter billige forbrugslån. Men det kan samtidig være en ulempe, fordi de mange muligheder gør det svært både at gennemskue og overskue, hvilken bank der er billigst.

Samtidig stoler mange mennesker kun på deres egen bank, hvilket betyder, at de går glip af en mulig besparelse. Selvom de fleste stadig ser deres egen bank, som det rigtige valg, når de skal låne penge, er det nemlig ikke ensbetydende med, at det også er det billigste valg.

Selvom banker ikke kører med søndagstilbud på lån, så kan der sagtens være stor forskel på, hvilken pris du kan få hos de forskellige banker. Det skyldes blandt andet, at de vurderer din ansøgning på forskellig vis, samt at nogle banker generelt tilbyder lavere renter end andre.

Indhent flere tilbud

Den nemmeste måde at spare tid, når du vil spare penge på lån, er, at du indhenter flere tilbud. Her har du mulighed for at bruge en sammenligningstjeneste som LendMe, der er Danmarks største platform for forbrugslån uden sikkerhed, og hvor du i skrivende stund kan få tilbud fra op til 15 forskellige banker - med kun én ansøgning.

Det betyder, at du blot udfylder din ansøgning hos LendMe, hvorefter de indhenter tilbud fra bankerne på dine vegne. Det tager typisk et par minutter at udfylde selve ansøgningen, mens bankerne er klar med tilbud indenfor en time.

Det er altid gratis at indhente tilbud på lån, så selv hvis du blot er nysgerrig, kan du tjekke, hvilken pris du kan få hos andre banker via sammenligningstjenesten.

Når du indhenter flere tilbud, får du større overblik over dine lånemuligheder, fordi du kan se, om der er nogle banker, der har mulighed for at tilbyde dig billige forbrugslån.

Vær opmærksom på lånets omkostninger

Når det drejer som om lån, har mange tendens til kun at kigge på lånets rente, når de vurderer, om lånet er billigt eller dyrt. Og selvom renten generelt er den største udgift på lån, så er der flere eksempler på, at du ikke kun skal holde øje med renten, når du gennemgår dine lånetilbud.

Flere långivere reklamerer nemlig med, at du kan få tilbud på lån med 0% i rente. Det lyder umiddelbart fristende, men der er naturligvis andre omkostninger forbundet med at optage denne type lån.

Lån under 50.000 kroner har ofte en højere rente generelt end lån over. Det betyder, at sammenligner du prisen på dit sikrede boliglån med den rente, som du får på forbrugslån under 50.000 kroner, kan det pludselig virke som et meget dyrt lån, selvom det ikke er. Det er lidt som at sammenligne pærer og bananer.

Når du undersøger, om lånet er dyrt eller billigt, bør du i stedet kigge på lånets ÅOP. Det står for årlig omkostning i procent, og viser dig, hvor stor en procentdel af lånebeløbet, som du betaler årligt for at låne pengene.

ÅOP dækker alle lånets omkostninger, så du har både rente, renters rente, oprettelse af lånet samt eventuelle administrative omkostninger. På den måde får du det fulde overblik over prisen.

Du kan dog ikke regne med lånets ÅOP, hvis du sammenligner tilbud med forskellige løbetider, så det er vigtigt, at du også er opmærksom på det.

Sammenlign din bank med andre banker

Som tidligere nævnt er det meget naturligt, at du først og fremmest ønsker tilbud på lån fra din egen bank. Mange føler sig mest trygge ved den model, og mange føler også, at de har et personligt forhold til deres bankperson.

Der vil også være tilfælde, hvor du får en bedre rente i din egen bank på grund af dit helkundeforhold hos banken. Det ændrer dog ikke på, at det stadig er en rigtig god ide, at du tjekker priserne hos andre banker. Det giver dig en ide om, hvorvidt din egen bank er dyr eller billig, når det kommer til lån.

Viser det sig, at din egen bank ikke giver dig mulighed for at låne pengene, eller deres priser ligger langt over dine øvrige tilbud, har du mulighed for at spare en masse penge ved at vælge et tilbud fra en anden bank.

Du kan bruge LendMe.dk til at sammenligne tilbud fra 15 anerkendte banker. Det er både gratis og uforpligtende, og du får svar fra bankerne indenfor en time.